Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Εditorial


To Alt Life είναι ένα νέο περιοδικό που παρουσιάζει οτιδήποτε αφορά στο εναλλακτικό.
Μότο του: "Άνθρωποι και τέχνη στον χώρο του εναλλακτικού".
Ξεκινά ως διμηνιαίο (ευελπιστώντας σύντομα να γίνει μηνιαίο)
Οι σελίδες του θα φιλοξενούν παρουσιάσεις και συνεντεύξεις σημαντικών ανθρώπων (που έχουν σχέση είτε με την τέχνη της φωτογραφίας, του styling, της μόδας, της μουσικής, performing κτλ) στον χώρο.
Επίσης θα παρουσιάζονται σημαντικά events που θα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, καθώς και reviews για events και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Οι συνεργάτες του περιοδικού θα σας προτείνουν δρώμενα που τρέχουν και που με τίποτα δεν πρέπει να χάσετε. Οι μουσικές προτάσεις επίσης δε θα λείψουν.

Στο κέντρο του περιοδικού (καθώς κατά το ήμισυ -τουλάχιστον- το έντυπο αυτό είναι περιοδικό φωτογραφίας) θα περιλαμβάνεται ένθετο Photo Gallery με συλλογές εναλλακτικής φωτογραφίας Ελλήνων φωτογράφων (καλύπτοντας όλες τις υποκατηγορίες: Fetish, Cyber, Gothic, Pin Up, Conseptual, Glamour, Nude) και όχι μόνο!

Στόχος του περιοδικού είναι να λειτουργήσει και ως βήμα, για όλους όσους καλλιτεχνικά έχουν εμπνευστεί απ' ό,τι θα ονομάζαμε alternative, ή που εμπνέουν στο χώρο αυτό και που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αναδείξουν στο ευρύτερο κοινό τη δουλειά τους.
Σημαντική διευκρίνιση: Στόχος του περιοδικού δεν είναι να μείνει περιορισμένο σε ό,τι είναι γνωστό αυστηρά ως alternative, αλλά να αναδείξει διάφορες εναλλακτικές μορφές τέχνης, ακόμη και τρόπου ζωής, οτιδήποτε είναι έξω από καθιερωμένα όρια, έξω από τις νόρμες ή όποια κατεστημένα. Ειδικά στη φωνογραφία (η οποία αποτελεί το κέντρο βάρους του περιοδικού) αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι εναλλακτική, όταν ξαφνιάζει με τη διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία της, και άρα μπορεί να εμπνέει, χωρίς να εντάσσεται απαραίτητα σε μία από τις παραπάνω γνωστές υποκατηγορίες.
Το περιοδικό είναι πάντα ανοιχτό σε τέτοιες προτάσεις και θα χαρεί να τις φιλοξενήσει στις σελίδες του.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το τέλος του Γενάρη στα περίπτερα της Αθήνας και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη θα κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Κυκλοφορεί επίσης σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία αλλά και συνεργαζόμενα καταστήματα (μπαράκια, κομμωτήρια, cafe, bars/clubs, tattoo shops κτλ) που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Alt Life Spots.

Ακολουθεί μια μικρή γεύση του πρώτου τεύχους